“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

Halála miatt mostanában sok szó esik róla. Személye nagyon megosztja a közvéleményt: rajongás vagy ellenszenv kíséri.
De én most valójában nem róla, hanem rólad szeretnék beszélni, arról, hogy a vonzás törvénye életed ezen a kis szeletén vajon hogy működik?
Te hogyan gondolsz rá?
A te gondolataid-érzelmeid milyen rezgést képviselnek, milyen vonzást indítasz el velük?

Az egyik, a számodra több problémát okozó hozzáállás az ellenszenv:
„Brrrrrrr, undorító, ahogy kinézett, amilyenné plasztikáztatta magát … hogy képes valaki ilyet tenni … rémes … de egy idióta alak …meg visszataszító az a pedofil-gyanú is, ami körüllengte …”

Mi történik veled ilyen gondolkodás mellett? Minél több figyelmet szentelsz annak, hogy „juj de undorító”, aminek a lényege az, hogy „nem akarom látni”, „nem akarom, hogy a világom része legyen” – annál több hasonló dolgot vonzol be az életedbe, a világodba, a látókörödbe. Hisz tudod, a vonzás törvénye nem ismeri a „nem”-et: amire figyelsz, amire gondolsz, abból szállít még többet. Ha számodra visszataszító dolognak szentelsz sok vagy intenzív figyelmet, akkor számodra visszataszító dolgok fognak köréd gyűlni …

Ugye ez nem valami vonzó perspektíva?

Mit tehetsz ehelyett? Ne annak szentelj figyelmet (ha egyáltalán foglalkoztat a személye), ami nem tetszett benne, hanem keress olyanokat, amiket értékelhetsz!

Értékelheted akár csak mint előadóművészt:
„fantasztikus mozgása volt … hajlékony ízületei … kreatív tánca … nagy hatást gyakorolt a modern tánckultúrára … van olyan száma, ami tetszik …”

De értékelheted benne „csupán” az embert is:
„mint én, ő is egy ember volt, aki jól-rosszul küzdött a maga életfeladataival,
hogy a szívében

félelem helyett bizalom,
harag helyett megbocsátás,
tehetetlenségérzés helyett lendület,
fáradtság helyett energia,
utálat helyett elfogadás és szeretet,
nyugtalanság helyett békesség,
másokra mutogatás helyett felelősségvállalás az életéért,
bizonytalanság helyett hit és bizakodás,
bosszankodás helyett hála,
irigység helyett nagyrabecsülés,
bűntudat helyett megbocsátás önmagának,
kisebbrendűségi érzés helyett önbecsülés és magabiztosság,
elkeseredettség vagy aggodalom helyett derűlátás,
türelmetlenség helyett türelem,
szomorúság helyett öröm,
unalom helyett lelkesedés

legyen.”

Gondolhatsz erre is:
„jóképű, szimpatikus volt fiatalkorában. Kár, hogy azok a plasztikai műtétek nem lettek olyan sikeresek … de biztos sokmindent tanult belőle … talán sikerült megtanulnia, hogy önbecsülésének forrását hol keresse …”

A másik hozzáállás a rajongás:
Ha lelkesedsz érte, ha szívedbe zártad, ha mindig örömmel gondolsz rá, az nagyszerű, hiszen akkor az ő zenéje is ott tud sorakozni a jó hangulatba hozó, magasabb rezgésszintre segítő kellékeid között (ld. még ehhez az Azonnal jó hangulatot magamnak! c. ingyen e-könyvemet is).

De óvlak a szélsőségtől: a rajongás fanatizmusba csaphat, ami azt jelenti, hogy nem fogadsz el másokat az ő másféle ízlésükkel. Márpedig ha kirekesztesz, előbb-utóbb te is kirekesztődsz … bevonzod az életedbe, akár az életed más területén, hogy nem fogadják majd el a te másságodat valamiben (kinézetedet, gondolkodásodat, temperamentumodat, képességeidet, …)

No ennyi kívánkozott ki belőlem – és ugye már rájöttél, hogy ezt az egészet vonatkoztathatod más (sztár)okhoz való hozzáállásodra is: ne utálj, mert utálnivaló ( = belőled utálkozást kiváltó) lesz az életed!

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 


15 hozzászólás: “Te hogyan tekintesz Michael Jacksonra?”

 1. Ventike mondta:

  Kedves Kati !
  Szinte minden cikket elolvastam róla, ami a halála után megjelent, mert mint embert nagyon érdekelt. Én sajnálom, amiért nem tudott felnőni, és nem tudott teljes értékű életet élni. Szerintem a borzsztó gyermekkor rányomta bélyegét egész életére, és a lelke valahogy örökké gyermek maradt. Ezért azt sem hiszem el, hogy pedofil volt. Egyszerűen csak abban a korosztályban tudott igazi barátokra találni, az más kérdés, hogy aztán később a pénz miatt ebből mindenféle ügyet kreáltak. Azt sem gondolom, hogy megölték, vagy az orvosait kellene most meghurcolni. Egyszerűen azt tette az orvos, amit Jackson elvárt tőle. Elvégre megfizette. És ha túlpörgött, akkor valószínű, hogy gyengébb gyógyszerek már nem tudták megnyugtatni, vagy elaltatni. Akkor meg a kimerültségtől állt volna le a szíve. Úgy látszik az Ő születési csillagzata ezt a sorsot szánta neki, és Ő beteljesítette. Ha bölcsebb tudott volna lenni, akkor még mindig élhetne.
  Ventike


 2. Eda mondta:

  Michael Jackson számomra egy szerencsétlen gyerek volt, aki, talán azért, mert kihasználták a tehetségét, nem lehetett gyerek, ezért, amikor már megengedhette magának, próbált újra gyerek lenni. Nem vagyok rajongója, de azt a felhajtást, ami körülötte volt (pedofília-botrány, plasztikai műtétek stb.), azt elég gusztustalannak tartom. Nem vetem meg, sokkal inkább sajnálom, mert tehetséges volt, és valószínűleg nagyon boldogtalan.


 3. Éva mondta:

  Szia!
  Michael Jackson személye nekem semleges, nem kedveltem de nem is utáltam. Viszont van az életemben olyan személy akinek a viselkedése dühössé tesz, bizonyos dolgok iránt a gondolkodását nem tudom elfogadni. Próbálom megfejteni mint tükör, hogy mik azok amit önmagamban nem tudok elfogadni. Egyszerüen nem tudom hol kezdjem.


 4. Borika mondta:

  Számomra elfogadhatatlan,ha egy ember egy másikra azt mondja:utálom.Lehet valaki kellemetlen külsejű,vagy viselkedésű,de ez még nem ok arra,hogy utáljuk.Lehet,hogy hihetetlen,de én az életemben még nem utáltam senkit.Legfeljebb nem kedveltem valakit(ezer oka lehet),olyankor tobábbléptem és nem hagytam,hogy a gondolataimat uralja.Ezt teszem ma is.


 5. Marcsi mondta:

  Kedves Kati és Többiek!
  Michael Jackson nem volt a kedvencem, de az hogy semleges lett volna számomra, túlzás, mert felnéztem rá bizonyos dolgaiért, csodáltam mozgásáért, előadói képességéért, amit nyújtott, és ahova eljutott. Vannak és voltak sejtéseim, hogy miért akart “fehérnek” látszani, és ezzel nem értettem egyet, de elfogadtam. – Mindenki maga dönt! Drukkoltam, hogy “túlélje” az ellene felhozott vádakat, a meghurcoltatást, mert tisztában vagyok vele, hogy a média mit művel az emberekkel, sztárokkal. A sok jó, amit tesznek az emberek, kevésbé érdekfeszítő, stb. Jó lenne, ha mindenki tisztában lenne vele, és az érintettek fel lennének készülve rá, no meg a sikerre is, és akkor talán fel tudnák magukat vértezni, hogy a sérüléseket elkerülhessék, vagy legalábbis kevésbé befolyásolná negatív irányba az életüket! Jacksont egy kicsit sajnáltam is mindezért, mert szerintem jobbat érdemelt Ő is és a hozzá hasonlók is! (Amikor engem bármiért sajnálnak, el szoktam utasítani – ezt csak a vonzással kapcsolatosan teszem hozzá, mert most elgondolkodtatott, amit leírtam).
  A “nagy” emberek, ha jobban megvizsgáljátok, legalábbis nagyon sokan, mindig akkor mennek el, amikor már talán mindent “letettek az asztalra”, adtak, örömet szereztek, annyit, amire képesek voltak. Rengeteg energiájuk van, volt, és hatalmas áldás amit kaptak a Teremtőtől! Engem ez alapból örömmel tölt el. Mindenesetre ha a fentieket mind összevetjük, és amennyiben tényleg igaz, hogy szenvedés volt már az élete, megváltás számára, hogy “hazament”. Remélem teljesítette a feladatát…és jöhet számára a következő. :)
  Marcsi


 6. stier Mária mondta:

  Szia Kati!
  Egy nagyszerű művésznek tartom, aki a maga műfajában
  egyedül álló volt. Kicsit különc volt, de mint tudjuk minden zseni az. Sajnálom hogy meghurcolták, mivel koholt vádak voltak. Sajnálom,hogy sanyarú gyerekkora volt, hisz ezért volt gyermeteg. Szerinte nem is tudta feldolgozni
  az őt ért sérelmeket. Szeretett hiányba szenvedett, és ezért gondolta, hogy csak a gyerekek fogadják el feltétel nélkül. Nem tudta elfogadni magát, és ezért voltak a plasztikai műtétei. Hogy megölték-e?
  Az igazságot talán sosem tudjuk meg, mint annyi más művészel kapcsolatban.


 7. Kati mondta:

  Szia!

  Személy szerint tisztelem Michael Jackson-t. Minden korlátot ami körül vette áttört, és leküzdött.
  Milliók megvetését, gyülöletét, és milliók szeretét, imádatát élte meg napjaiban. Ha segített valakinek az belerúgot (botrányok, gyanusítgatások). Nem azért fizetett nekik, hogy befogja a szájukat, és ne piszkolják be az ő nevét( az ő neve olyan nagy, hogy ezt is elbírja), hanem azért, mert a dolgok mögé látott, szerette, és sajnálta,ezeket az embereket, hogy nem találták meg Önmagukat (mint ahogyan ő is küzködött ezzel), és ilyen dolgokra “vetemedtek” annak reményében, hogy jóirányba változik életük.
  Jacko ismerte a vonzás hatalmát, és tudta hogyan kell használni. Sosem ellenségeskedett senkivel, hiszen ahogy más is mondta, gyerek maradt. Nem beszélve adakozásairól.
  Sokan, sokat köszönhetnek neki, mi is. Ő mai korunk “Jézusi” példája.Ha kellett odatartotta másik orcáját is.
  Ezért tisztelem, és becsülöm!
  Igen is nagy dolgokat vitt véghez!


 8. Judit mondta:

  Szia!

  Számomra M.J. korunk legnagyobb pop előadóművésze, megkockáztatom, hogy nagyobb, mint a “király” E.P.
  Briliáns zenész, művész, olyan stílust honosított meg a könnyűzenében, ami addig nem volt. Kivételes képességű előadóművész, béke nagykövet. Tragédiája a naivitása volt, és ki nem élt gyermekkora. Minden tiszteletem az övé, bárcsak ezrével lennének hasonló képességű, felfogású emberek.


 9. Tormási Kati mondta:

  Éva!
  Látom, elolvastad az “Egy kulcs a jó kapcsolatokhoz” blogbejegyzést, és megpróbálod a gondolataidat-érzéseidet a szerint alakítani. Érdekelnek a tapasztalataid – és ha lesz kérdésed, tedd fel!


 10. Mongol mondta:

  Sziasztok!
  Kati azt írta, hogy most rólam, (rólunk) akar beszélni. Tényleg belenéztem önmagamba, hogy bennem milyen rezgést indított el Jacko halála. Nem örvendeztem mondván “végre már ez sem rontja itt a levegőt” és nem szomorkodtam felettébb, bár zsenialitása előtt meghajtottam a fejemet, míg élt. Nem tudom hogyan függ össze, de a mai napig, ha bárhogyan szóbakerül ez az esemény, valahogyan a szeretet kellemes rezgése járja át egész lényemet. Talán azért mert nekem szeretetre van szükségem ahhoz, hogy a Kati által említett két véglet egyikébe se essek. Jó dolog minden emberre szeretettel gondolni akár köztünk él még, vagy már elment. Most mégis visszatérek Jackohoz! Bármilyen vélemény alakult is ki, az emberekben róla, most róla beszélünk, és ki tudja, hogy még hányan teszik ugyanezt a nagyvilágban, ebben a percben? Jól megmozgatta a világot! Nem?
  Kívánom, hogy legyen nagyon szép napotok és csuda klassz dolgokon jártassátok az eszeteket!


 11. Anita mondta:

  Sziasztok!
  Én szerettem a zenéit,ha bár nem ebben a zenestílúsban forgok.
  Szerintem nem is volt pedofil.Az emberek pénzre vágyása miatt találták ki,hogy a gyerekeiket molesztálta.Így akartak szert tenni a pénzére.A média meg mindent fölfúj!!!


 12. eszlári katalin mondta:

  Én nagyon nagy tehetségnek tartottam JACOT, a mindenki jaco-ját, mert ő ,ha így , ha úgy, mindenkire hatással volt.Közömbös senki nem maradhatott vele kapcsolatban , mert EGYÉNISÉG volt.
  Kivételes tehetséggel született, és nagyon szerencsétlen gyerekkorral “megáldott” volt az élete.
  Ő kimondottan a mások örömére született a földre , ez volt az elhivatottsága.


 13. TAMARA mondta:

  ÉN UGY TEKINTEK MICHAEL JACKSONRA HOGY SZERELMES VAGYOK BELÉ SZERINTEM HÜLYÉNEK NÉZTEK HOGY ILYENBE VAGYOK SZERELMES DE SZERETEM NAGYON SOHA NEM FELEJTEM EL


 14. TAMARA mondta:

  michael jackson volt a legjobb táncos az egész világon


 15. Ágnes mondta:

  Nem hiszem, hogy megosztotta a világot, hiszen majdnem az egész világ valami miatt elfogadta, és szerette.
  Tényleg nagyon jó humanitáriánus vezető lett volna, pont azért mert az egész világ elfogadta,hallgattak rá, tekintéje volt.(sokszor nagyon szimpátiával mint az elnök vagy bármelyik vezető)!
  Zseniális zenész,énekes, táncos, és EMBER volt. Hisztis volt mint minden zseni egy bizonyos fokon, de mégis átlátta az életet, az életét.
  Apa: biztos nagyon jó apa volt a gyerekeinek, abban a bizarr világban amiben ő élt.
  Férfi: nem hiába szerették a nők, a volt felesége L-M.P., a biológiai édesanyjuk a gyermekeinek.
  Nagyon sajnálom, hogy igy alakult az élete, de ha belegondolok, csak valami hasonló vég volt megírva részére, hiszen ebben a pörgésben amiben ő élt, az adrenalin soha nem volt alacsony szinte. Probáljon valaki igy nyugodt életet élni, aludni, létezni.
  RIP MJSzólj hozzá!


Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések