“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

A 80-as években Magyarországon virágzott a szamizdat gyártás és terjesztés: a cenzúra miatt ki nem adható írások házilagos előállítása, kézi írógéppel, 4-6-8 indigóval (az utolsó indigós példány vajon olvasható lesz-e …?). Aki kapta, sokszor szintén továbbmásolta, ha arra érdemesnek találta (és ha vállalta a lebukás rizikóját – bár egy ilyen írást már csupán birtokolni is törvénybe ütközőnek minősült).

Kerültek hozzám ilyen módon ellenzéki és vallásos iratok, de a természetes fogamzásgátlás angol anyaga is (amit aztán én fordítottam magyarra), sőt, mivel a pszichológia akkoriban meglehetősen mostoha tudomány volt, ilyen jellegű szövegek is.

Ez utóbbiak közé tartozott a „Hogyan élj boldogan évi 365 napot?” – vagy valami ilyesmi volt a címe. „Külföldiből” volt fordítva, ez valahogy kiderült belőle. Több 10 oldalon (szinte átlátszóan vékony, kézi írógéppel, keskeny margókkal, sűrűn teleírt A4-es lapokat képzelj el!) fejtegette, hogy a pozitív gondolkodás egyik nagyon jól bevált fogása az, hogy bármilyen, számodra kellemetlennek tűnő helyzetben találj 3-5 jó mozzanatot. Ez nem könnyű kezdetben, erre rá kell szoktatnod magad, meg kell tanulnod, merrefelé keresgélj, neked mi szokott megkönnyebbülést okozni, mitől tudod egy kicsit más színben, nem pusztán fekete-fehéren látni az adott helyzetet.

Nos, ez volt az én első találkozásom a „titokkal” – legalábbis egy szeletével. Akkor persze nem tudtam, hogy ez titok :) , de rögtön megláttam egy csodálatos lehetőséget benne arra, hogy jóleső érzelmekkel legyek tele, és … megtanultam! El is kerül azóta a depresszió nagy ívben :) . (Na jó, mondjuk addig se látogatott valami gyakran – de az biztos, hogy már semmi sem tud végletesen elkeseríteni.) És egy járulékos hasznom is volt belőle: ezzel vette kezdetét tudatosságom az érzelmeimet illetően. (Később az érzelmeim tudatosításához óriási lökést és gyakorlatot a „zsiráfnyelv”, azaz az erőszakmentes kommunikáció megtanulásától kaptam.)

Hogy mi a köze a pozitív gondolkodásnak a vonzás törvényéhez? „Csupán” annyi, hogy ha negatív gondolatokkal és ennek következtében negatív érzelmekkel vagyunk tele, akkor negatív körülményeket vonzunk az életünkbe – ha viszont pozitívakkal, akkor pozitívakat.

Nézzünk ezzel kapcsolatban valami gyakorlatit is! Itt van például az időjárás, szokásos panaszkodásaink egyik forrása. Mi szokott rosszkedvet okozni neked – és milyen jó mozzanatokat választhatsz vele kapcsolatban?

Eső – megtisztítja a levegőt a pollentől, a szúnyogoktól, a portól, a mindenféle szennyezőanyagoktól; lemossa az utcát, a fák-bokrok leveleit, a háztetőket; meglocsolja a növényeket, jó termés lesz
– gyönyörű látvány a hóesés; (ahol megmarad) elfedi a piszkot, szemetet; a sötét téli napoknak vakító világosságot kölcsönöz
Szél – átszellőzteti a várost; hűsítő a kánikulában; kellemesen simogatja a bőrünket; mókásan játszik a lehullott falevelekkel; elfújja a felhőket – vagy éppen hoz végre egy kis esőt
Hideg – elpusztítja a kórokozókat; megtornáztatja az érrendszerünket azzal, hogy erőteljes fűtésre készteti; a téli sportok kedvelői kifejezetten örülhetnek neki (lehet szánkózni, korcsolyázni, síelni természetes terepeken is)
Meleg – mégiscsak jobb, mint a hideg :) ; nem kell szaunára költeni, ha egy kis izzasztó méregtelenítésre vágyunk :) ; lehet strandolni; nem kell sok ruhát hordani – mosni; nem kell a fűtéssel bajlódni, a fűtésre költeni

Neked mi a fentiekről a véleményed?
És van-e valami plusz pozitív ötleted a szokásosan negatívan értékelt időjárási helyzetekhez?

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 


13 hozzászólás: “Találj 5 jót”

 1. ildika mondta:

  :) épp nagy felbuzdulásban vagyok a kisebbik fiammal…
  1 hónappal az iskolazárás előtt rájött, hogy nem sok ideje maradt arra, hogy a jegyein javítson.
  kétségbeesés, hisztéria, menekülhetnék meg ilyenek jöttek rá.
  én meg azt mondtam, hogy hálistennek. sose késő…
  most legalább majd igyekszik, meg izgul az iskola miatt…
  eddig ugyanis a füle botját se mozdította.
  én viszont “nyaggattam” a tanulással.
  most majd jótékonyan segíthetek neki.
  meg hálistennek megtanulja, hogy időben készüljön (ha megtanulja…)
  és majd de jó, majd mellette állhatunk, mint jó szülők, akkor is, ha nem teljesít elégségesre! :)
  milyen jó, és hálás szerep jó anyának lenni! .)
  meg én is megtapasztalhatom a belső erőmet, hogy nem esek kétségbe…
  eddig úgyis csak azzal találkoztam, hogy nincs elegendő erőm-hatásom-befolyásom az ő tanulási vágyának felkeltésére…
  és épp kapok egy ilyen emilt, – köszönettel – ami tudatosítja bennem, hogy a legjobb amit tehetek, az éppen az, amit most teszek.
  erősítem magam a hitben – reményben – szeretetben.
  :)
  Pussz.IldikaAlda


 2. Tormási Kati mondta:

  Ildika!
  Bizony, az ember maga is eléggé ki tud borulni, ha a gyerekére rájön az “idegbaj” :) , és nincs valami jól bejáratott módszere a higgadtságának (magas rezgésszintjének) a megőrzésére!
  Gratulálok, hogy ennyi pozitívat tudtál találni magadnak ebben a helyzetben!


 3. Erzsébet mondta:

  Sziasztok!

  Rám inkább jellemző (volt), hogy borúsabban lássam a dolgokat, azonban a párom hatására már sokat fejlődtem :) ő az, aki mindenben azonnal meglátja a jót, a kellemeset, a hasznosat, a… szóval a pozitívumot.
  Az időjárás – a hóhoz: csodálatos a fűtött szobából nézni a hóesést, és összebújni a kandalló előtt, vagy sétálni egy szép délután vagy estefelé, amikor hull a hó!
  egyébként, én nagyon nem szeretem a közlekedést télen, csúszik, locs-pocs, stb. mégis az előbb írtak jutottak azonnal eszembe :)

  Szép napot mindenkinek!


 4. Tormási Kati mondta:

  Erzsébet!
  Nagyszerű, akkor most ezek szerint tanultál valamit: amikor a hó legközelebb esni fog (hú de sokára :) ), már tudni fogod, hogy a te szabad döntésed az, hogy mire fókuszálod a figyelmed … a neked kellemesre vagy a neked kellemetlenre … és ezáltal rosszkedvre vagy jókedvre hangolod magad …


 5. Rózsika mondta:

  kicsit gondolkodtam hogy megirjam e a tegnap esti történteket.A párkapcsolatom kissé nehézkes,mindketten lelkileg kissé sérültek vagyunk/házasság felbomlás/ Tegnap vacsorát akart késziteni,amit ő talált ki,de én hisztis voltam és a kákán is csomót kerestem.Ezek után fogta magát és haza ment.Vártam magamnál egy kevés lelkifurdalást,de csak pirinyó formában jelentkezett.Ma du.akartam kávét főzni és nehéznek találtam a kávéfőzőt.Szétszedtem és egyszerre elszégyeltem magam,még a szemem is könnybe lábadt,mivel az is bevolt készitve már.Most hogy olvasgatom a blogbejegyzéseket,megszakitottam az olvasást és msn-nen megköszöntem a vacsorát és a bekészitett kávét is.Jó érzés volt megköszönni és hálát éreztem irányában.Hát ez történt,köszönöm az értékes információkat,szeretettel Rózsika


 6. Tormási Kati mondta:

  Rózsika!
  Ha jól értem, itt kaptad az inspirációt – hát ez nagyon jó érzés nekem! Az meg fantasztikus, hogy követted az inspirációdat és azonnal a tettek mezejére léptél!! A jó érzéseid voltak a visszajelzés, hogy Önmagaddal, szándékaiddal harmóniában cselekedtél.


 7. Rózsika mondta:

  Igen nagyra értékelem az irásaidat és gondolat kifejtéseidet és bocsánat a tegező viszonyért,én már elég idős vagyok és remélem megengeded hogy tegeződjünk,sokat meritek irásaidból.Néha én is nagyon lent vagyok a mélyponton,de rögtön ideülök és olvasom soraidat.Mégegyszer köszönöm,szép napot kivánok


 8. pubi mondta:

  szia kati ! kerlek neharagudj ,hogy tegezlek , es azert sem,hogy nem cserelem a betuket (kis es nagy)
  1 honappal ezelott voltam otthon magyarorszagon , es elcsodalkozva lattam milyen sokat fejlodott az a kis orszagunk.. alenyeg……. kezdtem sorban latogatni a barataimat , mig eljutottam tatabanyara , egy holgy ismerosomhoz .az interneten ismerkedtunk meg , es igazan sokmindenben egyetertettunk es ertunk a mai napig is az “Universummal kapcsolatban , en -mi istennek hivjuk …
  a lenyeg ,hogy talan 2 oras beszelgetes gyors vendeglatasi ebed utan , leultunk a nappaliba es o atadott nekem egy konyvet es egy dvd-t, a come ez volt

  A TITOK >>>>>>>>>>>>>>
  termeszetesen megkoszontem esindultam ,haza, de mar a kivancsisag majd megolt mi is lehet ez a konyv es cd.
  a lenyegaz , hogy a konyvet nem tudtam letenni a cd -rol masolatot keszitetem amit az irodamban , es itthon szinte napi rendszeressegel megnezek , vagy legalabbis hallgatom …. az eletemben annyivaltozas tortent, hogy egyszeruen csak boldogvagyok minden ok nelkul….meg a sikerre kicsit varnomkell, de tudom ,hogy mar ittvan a szomszedban …… szeretnek egy uzenetet kudeni azon tarsaimnak akik megnezik es elolvassak azt a bejegyzest,mert ok is hisznek benne mert hat miert is lennenek itt,,, HIGYJ,TARST KI, ES SZERESS………..
  EZ MUKODIK
  bocs ahosszu levelert de meg a kesobbiek folyaman szertnem leirni , mi is tortent velem …erdekelnifog :)
  koszonom ,hogy rad talaltam , ez nem veletlen :):):):):)


 9. Tormási Kati mondta:

  Pubi!
  Örömmel veszem, ha megosztod velünk a tapasztalataidat!


 10. Tünci mondta:

  Sziasztok! :)
  Nagyon jó olvasni benneteket,én már a szönyeg szélén állok(innen már legalább nem lehet lejebb esni :)).Ép most válok:)nem baj a következő kapcsolatom jobb lesz.Viszont a válásunk miatt a két gyerekemmel januártól az utcára kerülünk(nem kell a rezsire költeni :))Ez is pozitív. A csoda még várat magára,de tudom:megoldódik,pontosabban már megoldodott csak én nem tudok róla.Megkapom mind azt amit szeretnék,mert megérdemeljük.Véletlenek nincsenek:))


 11. Tormási Kati mondta:

  Tünci!
  Keress rá az interneten, és hívd végig a segélyvonalakat. Fognak tudni átmeneti megoldást ajánlani!
  Az jó, hiszen az a legfontosabb, hogy fenntartod magadban a reményt – mert bár a jelenlegi helyzeted a régebbi gondolataidnak és érzelmi állapotodnak a következménye, de a jövőt most, a jelenben teremted. És reményteli jövőt csak reményteli hozzáállással arathatsz.
  Szorítok neked!


 12. Joli mondta:

  Par napja talaltam ra erre a blogra es epp amikor valas elott vagyok.Nagyon sokat segitett nekem maskepp latni a helyzetemet.Most mar ugy indulok holnap valni ,hogy egy uj elet kezdete .Nem ugy fogom fel ,hogy valami veget ert.Koszi neked!!


 13. Berta Jolán mondta:

  Szervusztok!
  Bár sok-sok okosságot tudunk,időnként,elveszítjük a FÓKUSZT.Ez a legnagyobb problémánk…Jó dolog ha időnként,valaki a környezetünkben,FELKAPCSOLJA A FÉNYFORRÁST./..esetleg,megmutatja,hogy hol a villany kapcsoló…/Viszont,ezt az egyszerű “MUTATVÁNYT”,tovább illene adni,a környezetünkben.Ez az indulat,újabb erőt generál,bennünk és körülöttünk.
  Köszönöm neked.Szólj hozzá!


Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések