“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

Nyelvet tudni jó, hasznos.

Külföldi vagy itthoni munkához, (internetes) ismeretszerzéshez, utazáshoz, ismerkedéshez, főiskolai felvételihez, diplomához …

Ha már valaha is felmerült benned, hogy “de jó lenne tudni egy nyelvet”, és még mindig nem tudod  – akkor vajon mi hiányzik neked hozzá?

Idő, pénz, vagy szorgalom-kitartás?

Ami az időt illeti: azt szokták mondani, hogy csak arra nincs ideje az embernek, amire nem akarja. Ez azt jelenti, hogy jó időbeosztással, fontossági sorrendek felállításával, bizonyos dolgok időleges háttérbe szorításával mindig felszabadítható némi idő. A kérdés az, hogy belátható időn belül meg lehet-e szerezni a használható nyelvtudást, mert ha nem, más fontos dolgok bizony visszakövetelik a nekik szükséges időt.

Ami meg a pénzt illeti: igen, a nyelvtanulásra fordított pénz sokszor olyannak tűnik, mintha lyukas zsákba raknánk, sokszor nem érzékelhető az előrehaladás, nincs sikerélmény, nem látja előre az ember, hogy bizonyos idő alatt meddig tud eljutni, és mikor fogja tudni végre igazán használni a nyelvet.

Mindkettőn tud segíteni egy célirányos tananyag, egy hatékony tanmenet, egy nagy tudású, felkészült, kellemes személyiségű, motivált tanár.

Azért írok most erről, mert személyesen is ismerek egy nyelvtanárnőt, akit nagyon nagyra becsülök a tudásáért, hozzáállásáért. A múlt évben véglegessé formált egy egyedülálló, nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamot, amit távoktatásban is tanít, tehát az ország-világ bármely pontjáról elvégezhető.

Ezzel a tanfolyammal egy hagyományos nyelviskolához képest fele-harmad annyi idő alatt, garantáltan letehetsz egy középfokú nyelvvizsgát. A fele-harmad annyi óraszám természetesen fele-harmad annyi pénzt is jelent, amit erre kell fordítanod. A honlapja: www.nyelvvizsgasiker.hu

Így nem fogod szaporítani azok táborát, akiknek tapasztalata: a nyelvtanulás sok idő, sok pénz, sok munka és mégsincs eredmény!

Node mi van a szorgalommal, kitartással?

Lehet kezdetben lelkes vagy, de aztán mégis csábítóbb inkább mással tölteni az idődet. Vagy lehet, utálod a nyelvtanulást, csak muszájból csinálod.

Nézzünk néhány fogást ezek kiküszöbölésére a vonzás törvényének felhasználásával.

1. Írd le, mit akarsz elérni a nyelvtudással. Olvasd el minden nap, vagy tedd ki jól látható helyre a lakásban vagy a naptáradba, ahol többször is alkalmad van elolvasni. A lényeg, hogy figyelmed fókuszában tartsd a célod. Jelen időben fogalmazz, és ne használd az “akarom” szót, mert akkor csak az akarást erősíted.

Tehát például így:
„Gördülékenyen kommunikálok angolul szóban és írásban.”
„Utazásaim/munkám során jól tudom használni a nyelvtudásomat.”
„Sikeresen leteszem a nyelvvizsgát.”
„Ha interneten böngészek egy témában, szótárral mindent megértek.”
(Ez utóbbihoz egyébként javaslom a www.szotar.sztaki.hu “szótár a középső ujjban” szolgáltatását. Én is ezt használom és imádom, mert nem kell begépelni a szót, csak kijelölni, jobb klikkel ráklikkelni, aztán mégegy klikk, hogy angolra vagy magyarra akarod fordítani, és máris ott a fordítás!)

2. Alkoss magadban képet a célod eléréséről és minden nap (főleg elalvás előtt) idézd fel magadban. (Még jobb ha le is tudod rajzolni vagy kivágott képekből egy montázst állítasz össze és szemed ügyébe teszed.) Például a nyelvvizsga bizonyítvány kézhez kapásáról, vagy idegen országban helyiekkel beszélgetve, vagy amint munkahelyeden használod a nyelvtudásodat …

3. Minden nap foglalkozz a nyelvtanulással. Ez legyen a nap legfontosabb feladata. Akkor is, ha csak 5 perced van! Ez segít a fókuszban tartásban, és emiatt ötleteket fogsz vonzani arra, hogy hogyan növelhetnéd meg az időt (pl. utazás közben). Még az is előfordulhat, hogy belelendülsz és az 5 percből több lesz :) .

4. Próbálj rendszeresen ugyanabban az időpontban tanulni, vagy legalábbis a napi beosztásodnak ugyanazon a pontján, például hazaérkezéskor, vagy amikor kijössz a gyerek szobájából, miután lefektetted. Ezt megtámogathatod vizualizációval is: naponta többször, de elalvás előtt mindenképpen, képzeld el magad, amikor abban az időben, amit elhatároztál, hozzáfogsz tanulni. A tudatalattid nem ismeri a különbséget a szokás vizualizációja és tényleges megtétele között, ezért ez a módszer minden jó szokás rutinná tételéhez nagyon jó szolgálatot tesz.

5. Alkoss pozitív megerősítést, amit tízszer ismételhetsz elalvás előtt, hozzátéve, hogy boldogan teszed. Például: “örömmel kezdek neki az angol tanulásnak minden nap, amikor hazaérkezem”.

Ezeket a tippeket nemcsak a nyelvtanulásodhoz, hanem más célod elérésére is használhatod.

Ha ennek ellenére megakadsz, nagy valószínűséggel valami tudatalatti blokk gátol. Ennek felkutatására, hatástalanítására bátran keress engem az elérhetőségeimen.

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 Szólj hozzá!


Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések