“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

A 90-es években a természetgyógyász Ferencsik Pista bácsi azt sulykolta belénk: „a kórokokozó semmi, csak a táptalaj”. Ami azt jelentette, kicsit bővebben, hogy dühönghet a környezetemben a legvadabb járvány, meg se kottyan nekem, ha a szervezetemben nem tudnak szaporodni a kórokozók, ha az immunrendszerem erős, és így az öngyógyító, az egyensúlyt biztosító folyamatok rendben tudnak zajlani.

Hogy milyen sokmindennel tudom az immunrendszeremet erősíteni, karbantartani, annak áttekintését egy másik nagy öregtől, Oláh Andortól tanultam, most csak rövid felsorolásként:

-reformétrend
-méregtelenítés (legfontosabb lépés az izgató és nyugtató szerek elhagyása)
-mozgás
-pihenés, relaxáció
-elemekkel való kapcsolat: föld, víz, levegő, tűz (főleg napfény)
-fitoterápia (gyógynövények)
-zene, meditáció, jóga
-személyiségfejlesztés (leginkább a negatív gondolaterők pozitívra változtatása és az alkotásvágyunk megélése)

Most azonban maradjunk az allergiánál, aminek évi csúcsidőszaka mostanában dühöng a parlagfű és egyéb pollenek „jóvoltából”.

Az allergiát nem az extra mennyiségű kórokozó váltja ki, hanem szokásos mennyiségű olyan anyagok, amik általában az embereknek meg sem kottyannak, viszont az „allergiásoknak” komoly egészségi problémákat okoznak. És nem azért, mert az immunrendszerük alulműködik, hanem éppen ellenkezőleg, túlműködik, túlreagálja a szervezetet ért hatást. Persze ez is immunrendszeri gyengeség, labilitás, nem megfelelő működés. Az ártalmatlan anyagokra is azt hiszi, hogy brutális támadás érte. Mindent bevet az ártalmatlanításra – és épp ez borítja fel az egészséges egyensúlyt.

A kulcsszó itt a túlreagálás.

Mivel gondolataink-érzelmeink határozzák meg, hogy mi történik az életünkben, fizikai valóságunkban (ugye ezt jelenti a vonzás törvénye), ezért nem kétséges, hogy az allergiád annak következménye, tükörképe, hogy lelkileg túlreagálod a dolgokat.

Általában is, vagy csak bizonyos dolgokat, személyeket, helyzeteket … vagy akár már ezek gondolatát is … Talán mondani is szoktad: „Végtelenül ideges (=allergiás!) leszek attól, hogy …”

És miért lesz az ember ideges bármitől is, mi van az idegesség mögött? Egy félelem. Annyira félek, hogy már a barátot (ártalmatlan anyagot, helyzetet, …) is ellenségnek tekintem. Lehet ez a félelem a szexualitástól, az agressziótól, az ösztönösségtől, a(z alkotó) termékenységtől, a szenny(es fantáziá)tól, az élet kihívásaitól, valamiféle büntetéstől … Sokszor nem kis munka kibányászni, melyik van a háttérben …

Ha már azonosítottad, mit tehetsz a félelmeddel, aggódásoddal?

Benneragadhatsz egy negatív, lehúzó spirálban, ördögi körben: félek -> félelmemmel negatív eseményeket vonzok -> megerősítést kap a félelmem, ezért annál inkább félek -> annál több negatív dolog történik az életemben -> annál inkább igazolódni látszik félelmem -> és így tovább …

De kialakíthatsz egy pozitív, felfelé ívelő spirált, egy „angyali kört”: bizakodom, szeretetemmel átölelem a félelmetes dolgot/embert/helyzetet (jó, ha ehhez előbb pozitív lelkiállapotba hozod magad, pl. az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” ingyenes e-könyvem tippjei valamelyikével) -> pozitív lelkiállapotom pozitív eseményeket vonz -> megerősítést kap a bizakodásom, ezért egyre bátrabb, bizakodóbb, szeretetteljesebb vagyok -> még több pozitív dolog történik az életemben -> még több igazolást nyer nyitott, pozitív hozzáállásom -> és így tovább …

Hasznodra válik az is, ha felszítod magadban a hála érzését az allergiáddal szemben: hálás vagy, hogy tükröt tart(ott), tanít(ott), hogy min kell magadban változtatnod.

Amíg gondolataid-érzelmeid ura nem leszel, addig nem tudod uralni a fizikai valóságodat sem.
Ez nem megy máról holnapra, kitartó munkádra szükség van hozzá.
De hát éppen ez az, ennek megtanulása az, amiért a Földre jöttél!

Ha szükségét érzed, segítek!

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 


4 hozzászólás: “Miként vonzod az allergiát – és hogyan szüntetheted meg?”

 1. Kajárik Béla mondta:

  Kedves Kata!

  Egyik FB olvasóm kérdését továbbítom:

  ‎”Mivel gondolataink-érzelmeink határozzák meg, hogy mi történik az életünkben, fizikai valóságunkban (ugye ezt jelenti a vonzás törvénye), ezért nem kétséges, hogy az allergiád annak következménye, tükörképe, hogy lelkileg túlreagálod a dolgokat.”
  Csak egy kérdés:
  Labrador kutyám allergiás a pollenekre. Ő ösztön lény, gondolatai-érzelmei spontánok, nem igen szokott lelkizni… vajon nála miért is alakult ki az allergia?


 2. Tormási Kati mondta:

  Kedves Béla!
  A kutya az emberhez legközelállóbb állat, a legháziasítottabb (és túltenyésztett), az ember nélkül nemigen tud megélni, szaporodni. E miatt a személyes közelség és rászorultság miatt átveszi gazdája gondolkodás- és érzelemvilágát, viselkedési mintáit, és aszerint cselekszik (mint a pici gyermek). Ösztönösen érzi, hogy túlélése ettől függ. Megfigyelhető pl. a kutyakiállításokon, hogy egy ideges gazdinak ideges lesz a kutyája is. De kutyakiképzők is tudnának erről mesélni …
  Egy szó mint száz: a gazdi gondolatai-érzelmei táján néznék körül. Még akkor is, ha ő éppen nem allergiás, mert alkalmasint a teste máshogy fejezi ki a problémát …


 3. Eccs mondta:

  Sziasztok! Tud valaki allergiásoknak való “megerősítéseket”? (elfogadom, feloldom, stb…) amivel a lelki oldalát oldhatjuk az allergiának? Nekem gyógyszer nem segít, egész évben kínoznak a tünetek. Köszönöm.


 4. Tormási Kati mondta:

  Kedves Eccs!
  Az allergiás félelem és túlvédekezés a bizalom és szeretet növekedésével tud lanyhulni. Ennek megfelelően ilyen és ehhez hasonló megerősítéseket javasolnék:
  Az univerzum biztonságos és barátságos.
  Rajtam kívül senkinek és semminek nincs hatalma a fölött, hogy én mint tapasztalok.
  Csak az történik velem, amit én magam vonzok.
  Egyre inkább megismerem belső hiedelmeimet, félelmeimet és átalakítva őket egyre kedvemre valóbb dolgokat vonzok magamhoz.
  Szeretetet küldök a félelmeimnek. A félelmeim megmutatják azokat a helyeket, melyeknek szükségük van a szeretetemre.
  Elfogadom önmagamat és örömmel teremtek egészséget önmagamnak.
  Bízom magamban, mert mindig a szívemet követem. Szívem mutatja az utat, amerre érdemes haladnom.
  A gondolataim önmagamról és minden más létezőről szeretetteljesek és pozitívak.
  Tudom, hogy minden a magasabb szintű javamat szolgálja.Szólj hozzá!


Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések