“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

Hogy mit jelent a vonzás törvénye?
Leírom többféle megfogalmazásban, mert ahányan vagyunk annyiféle módon tudunk értelmezni egy mondatot.

 • A vonzás törvénye kimondja, hogy a hasonló a hasonlót vonzza.
 • Feltétel nélküli összefüggés van aközött, amit gondolsz és érzel – és aközött, ami aztán megjelenik a tapasztalatodban.
 • Aminek figyelmet szentelsz, azt behívod az életedbe.
 • Aminek figyelmet, gondolatot szentelsz, arról kialakul benned egy kép, ami mint egy mágnes működik – és a külső körülményeid is ennek megfelelően fognak alakulni.

Mondjuk látsz egy külföldről hozott szobrocskát valakinél – ha nem tudod levenni róla a szemedet, olyan szépnek találod, sőt otthon is erről áradozol, és nem tudod elfelejteni, akkor önmagadban egyre erősebb lesz a képe – és nem csoda, ha hamarosan fizikailag is megjelenik az életedben: kapsz ajándékba egy ugyanilyet vagy „véletlenül” meglátod egy egzotikus bolt kirakatában vagy hirdetésében és épp akkor van is pénzed, hogy megvegyed …

Másik példa: ha csupa magányosságra panaszkodó szinglivel vagy körülvéve, akkor miattuk sokat foglalkozol az egyedüllét sanyarúságával és a fejedbe befészkeli magát egy negatív kép – ilyenkor aztán akár kifejezed a szavaiddal akár nem, hogy ezt a szomorú szingli sorsot te nem szeretnéd, nem a szavaid számítanak, hanem a fejedben lévő negatív kép, ami vonzást gyakorol a külvilágra – és nem csoda, ha előbb-utóbb te is erre a sorsra jutsz, vagy ha már ebben a helyzetben vagy, nem tudsz belőle kikecmeregni.

Szóval figyelj oda, minek mekkora figyelmet szentelsz, mit mennyire engedsz a fejedbe! Törekedj rá, hogy belőled pozitív érzelmeket kiváltó gondolatokkal, képekkel legyen tele! (Ezt nem könnyű elérni – ezért hoztam létre ezt a honlapot, hogy tudjak neked segíteni benne – érdemes még elolvasnod az Érzelemskála cikkemet is, hogy jobban értsd a pozitív érzelem fogalmát.)

Van némi tudományos alapja is a vonzás törvényének?

Általános iskolában fizikából megtanultad, hogy az atommag körül keringenek az elektronok – a kvantumfizika továbbmegy: az elektronoknak és az atommagnak hullámtermészete is van.

Ha érdekel, elolvashatod Héjjas István cikkét arról, hogy az anyag, az energia és az információ ugyanannak a lényegnek a különböző megnyilvánulási formái – mint ahogy a jég, a víz és a gőz ugyanannak a H2O-nak a különböző megnyilvánulási formái.

Mindenesetre tény, hogy minden létező rezeg, méghozzá a rá aktuálisan jellemző frekvencián.
(Egy ember aktuális energiamezője pl. az aurában megfigyelhető.) A saját aktuális frekvenciádról az érzelmeid árulkodnak: minél pozitívabb érzelem tölt el, annál magasabb a rezgésszinted.

A tudományos elméletek tovább is mennek: az egész világegyetem és benne minden létező „matematikailag kiszámíthatatlan”, semmi sem biztos, azaz csak valószínűsíteni lehet, hogy mit észlelünk a következő pillanatban – és ha még a húrelmélet(ek)be is belepillantottál és téged is elbűvölt :) , akkor „tudományos alapokon” is nyilvánvaló számodra, hogy a megfigyelő (nem csak gravitációs!) hatással bír a megfigyelt valóságra.

Ha érdekel, „A tökéletes világegyetem” c. filmsorozat a laikusok számára is élvezhetően foglalkozik ezekkel az elméletekkel (nincs ugyan most adásban, de talán valahol meg tudod szerezni, talán kiadták dvd-n) – de búvárkodhatsz a wikipédiában és a google segítségével is.

Ha tudsz más, a vonzás törvényével összefüggésbe hozható multimédiás tudományos ismereterjesztő anyagról, írd meg nekem, és ha nekem is tetszik, itt közzéteszem linkjét.

! Most találtam rá dr. Héjjas István egy másik cikkére, ha elméleti beállítottságú vagy, jót tudsz mazsolázni ebből a remek összefoglalásából.

Annak, hogy az anyag és az energia egymásba át tud alakulni, a témánk szempontjából fontos vetülete az, hogy a gondolataink-érzelmeink a nekik megfelelő fizikai változást létre tudják hozni. Mondok néhány példát

 • a testünk területéről:
  Az orvostudomány egyre több betegség hátterében lelki okokat fedez fel: a gondolkodási szokásaink és érzelmi beállítottságunk létrehozza a maga fizikai megfelelőjét a testünkben. Gondolataink és az azokat kísérő érzelmeink a nekik megfelelő vegyi anyagokban (közismert pl. az adrenalin) materializálódnak!
 • kapcsolataink területéről:
  Pszichológiai tanulmányok sora foglalkozik azzal, hogy erőszakos cselekmények és balesetek áldozatainak milyen lényeges lelkialkatbeli hasonlóságaik vannak: szinte vonzzák magukhoz ezeket az eseményeket!
 • pénzügyi helyzetünk területéről:
  Azoknak a gondolkodásmódja, akik saját erejükből lettek gazdagok, látványosan eltér az átlagemberétől. Például nem arra fordítják a figyelmüket, nem azon keseregnek, hogy egy számukra fontos problémát miért nem lehet megoldani, hanem arra fókuszálnak, hogy hogyan lehetne mégis megoldani – és ezzel tényleg magukhoz vonzzák a megoldást!

Miért jó neked, ha ismered a vonzás törvényét?

Ez egy állandóan ható, egyetemes törvény, melyről azért jó, ha tudsz és ismered a működését, mert csak így tudod a szándékaid szerint kormányozni az életedet, minden és mindenki más hatásától függetlenül. És azért is érdemes ismerned, mert akkor képes leszel megérteni, mi miért történik a világban, nemcsak veled, hanem másokkal is.

Ha eddig nem tudtál róla és mégis nagyjából sikeresnek érzed az életedet, az azért van, mert sok emberben ösztönösen felszínen van ez a tudás. Ha azonban végigveszed életed minden területét (anyagiak, munka, egészség-fittség, kapcsolatok, idő), biztosra veszem, hogy van köztük, amivel nem boldogulsz …

Hogy miért nem tudtál eddig róla? A gravitáció törvényéről sem tudnál, ha valaki (Newton) nem tárta volna a világ elé a működési mechanizmusának leírását, és az iskolai tananyagok révén nem kerül a köztudatba. A vonzás törvényéről szóló tudás nem mai keletű, de most terjed el széles körben a földön.

A legkirobbanóbb sikert a terjesztésében „A titok” (The secret) című film és könyv érte el, milliók látták. Ahhoz, hogy az iskolai tananyagokban szerepeljen, valószínűleg kell még egy kis időnek eltelnie :). Addig viták tárgya lesz, hogy igaz-e vagy sem. Neked viszont nem muszáj megvárnod, hogy a nagyokosok mire jutnak, magad is végére járhatsz, hogy használni tudod-e az életed szándékaid szerinti alakítására.

Ahogy a gravitációs törvény esetében is, ha létre akarsz hozni valamit, ami nem „nyilvánvalóan” következik a jelenlegi helyzetből, meg kell tanulnod dolgozni, számolni vele. A gravitáció törvénye alapján ki tudod mondjuk számítani, hogy milyen erősségű mágnest építs a plafonba és a cipődbe, ha a plafonon szeretnél járni. Amíg nem tudsz könnyedén számolni a gravitáció törvényének ismeretleneivel, együtthatóival, bizony meglehet, hogy sokszor fejreesel :( . De ez nem jelenti azt, hogy a gravitáció törvénye nem igaz.

Ugyanígy a vonzás törvényének sikeres használata is gyakorlatot kíván! Meg kell tanulnod dolgozni vele, hogy tudd, mikor és hogyan számíthatsz rá.

Azonnal sikeres életednek azokon a területein leszel, ahol a siker már nyilvánvalóan következik a jelenlegi testi-lelki-szellemi állapotodból. Mint ahogy a gravitációval is sikeresen elboldogulunk azokban a helyzetekben, ami már beépült a tudásunkba (pl. a sima földön járás). Életed más területein viszont nagy odafigyelésre és gyakorlásra van szükséged, hogy a szándékaid megvalósuljanak – mint ahogy nagy odafigyelésre és próbálgatásra van szükséged a plafonon való sétálgatáshoz is, ha ez a vágyad.

Összefoglalva

A vonzás törvénye segítségével az általad vágyott élet megteremtésének fázisai:

 • Megalkotod gondolatban annak a képét, amit szeretnél elérni, olyan részletesen, amilyen részletesen még jó érzések töltenek el vele kapcsolatban
 • Az illető dologgal kapcsolatban felmerülő negatív gondolataidat kezelésbe veszed (ennek többféle technikája létezik), hogy képessé válj csak és kizárólag pozitív érzelmekkel gondolni rá

A többit elrendezi a vonzás törvénye.

Ha szüksége lesz a te közreműködésedre is, akkor belső inspirációt fogsz érezni, hogy élvezettel megtegyél valamit az ügy érdekében.

Egyébként meg minél többet gondolsz rá és minél pozitívabb érzelmekkel (a pozitív érzelmek témájához olvasd el az Érzelemskála cikkemet is), annál hamarabb megjelenik a tapasztalatodban.

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 

Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések