“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

Már közhelyszámba megy, de így van: a karácsony a szeretet (a fény) ünnepe.

Két tévedés van (többek között) a szeretettel kapcsolatban:
1.) elsődleges célom az életben mások boldogítása, szeretése
2.) másoknak (különösen családtagjaimnak) a fő céljuk az életben az én boldogításom, szeretésem kell legyen

Ezt a másodikat rögtön lőjük is ki azzal, hogyha az első nem igaz, akkor abból automatikusan következik, hogy másoknak is az elsődleges céljuk a saját boldogításuk kell legyen. Így most elég az elsővel foglalkozni.

Az Erőszakmentes Kommunikációval való ismerkedésemkor az első tanulnivaló az volt, hogy mindenekelőtt a saját szükségleteinkkel kell foglalkozni. A kép, amivel magyarázták: repülőgépszerencsétlenség esetén, ha az oxigénmaszkok felvételére szükség van, legelőször a sajátodat kell feltenned, mert csak akkor tudsz a többi utasnak is segíteni feltenni.
Antony Mello ezt úgy világítja meg: ha ketten arra törekszenek, hogy egymást a saját boldogságuk feláldozása árán is boldogítsák, akkor mi lesz az eredmény? Ott lesz két boldogtalan ember … (A fenti példában: két megfulladt ember.)
Egy hegymászó csoportban is a legfontosabb, hogy önmagamra vigyázzak …
Egy boldogtalan ember semmit sem tud hozzátenni mások boldogságához – inkább elvesz belőle.
A Bibliában is ezt olvassuk: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.” Az önmagad szeretése tehát egy megkérdőjelezhetetlen alap!

Számodra senki és semmi nem lehet fontosabb, mint te magad.

Az önszeretet = önmagamra figyelés és gondoskodás önmagam testi-lelki jólétéről, egyensúlyáról. Mindezt azért, hogy a világ boldogító adok-kapok áramlásában részt tudjak venni: adni is tudjak (mert van miből, saját boldogságom energiájából) és ezáltal tudjak és merjek elfogadni is (mert én is tudom, milyen jó érzés, ha elfogadják, amit adok – és mert méltónak érzem magam a kapásra, hiszen én is adok, továbbadok).

Karácsony táján még inkább alkalmad van megfigyelni: mit szeretsz te kapni, mitől is vagy boldog? UGYE attól, ha a körülötted lévők boldogok, békések, kiegyensúlyozottak, saját maguktól, nem neked kell a kezed-lábad törnöd (és sokszor az sem elég …). No fordítsd ezt meg: az a legnagyobb ajándék mások számára, ha TE boldog, békés, kiegyensúlyozott vagy! És ez nem másokon múlik, hanem a te önszeretet-képességeden! Légy stabil, találd meg a belső egyensúlyodat, lelki békédet, életörömödet – s így fogsz tudni (akaratlanul is) másokat is hozzásegíteni ugyanehhez.

Ha gyermeked van, akkor se tedd őt a gondoskodásodban magad elé! Egyrészt a gyermekednek nem fizikai dolgokra van elsősorban szüksége, hanem sokkal inkább a te kiegyensúlyozottságodból fakadó energiákra, stabilitásodra, derűdre. Másrészt egy ilyen állapotban sokkal hatékonyabban ki tudod elégíteni a fizikai szükségleteit is. Harmadrészt pedig, ha példát tudsz neki mutatni a boldog életre, a legtöbbet tetted az ő (jövőbeni) boldogságáért is.

Önszeretet-tippek

Válassz ki egy olyan tevékenységet vagy gondolatot az alábbiakból vagy magadtól kitalálva, ami révén, a körülötted levőktől teljesen függetlenül (azaz függetlenül attól, hogy a többiek mit és hogyan tesznek vagy nem tesznek), boldog tudsz lenni karácsonykor.

Ezen a karácsonyon
- végig magamnál tartom kedvenc kristályomat, így az ünnep végére extrán feltöltődöm energiájával
- naponta hosszú tisztítófürdővel kényeztetem magam
- napi fél órát egyedül sétálok és élvezem a várost/a természetet
- napi x oldalt elolvasok a könyvből, amire már nagyon vágyom
- legalább egy olyan ételt is elkészítek, ami az én kedvemre való
- végignézem a családi fényképalbumot, mert azt már régen nem tettem
- extra hosszú alvást iktatok be, hogy lazább, kiegyensúlyozottabb tudjak lenni
- ahányszor csak kezet mosok, magamra nevetek a tükörben
- egy kis szusszanásnyi időmben leírom 2 sikeremet az életemből születésem óta, és erre fókuszálva feltöltődöm a jó érzéssel, hogy képes vagyok sikereket elérni
- nem fogom szidni és bírálni önmagamat, még gondolatban sem (elfogadom magam azon a szinten, ahol pillanatnyilag vagyok)
- miközben másokkal vagyok, jó tulajdonságaikat számba veszem magamban (legalább kettőt keresek mindenkiben)
- gyakorlom mások bírálatának abbahagyását: kétszer fülöncsípem magamban és leállítom magamat, amikor olyat készülök mondani valakiről, hogy másképpen kellene tennie valamit
- könnyítek lelki terheimen, és megbocsátok valakinek a múltamból vagy a jelenemből. (Javasolt egyszerű módszer: behunyt szemmel elképzelem, hogy csupa jó dolog történik vele, és ő boldog és elégedett. Aztán persze elképzelhetem ugyanígy magamat is, hiszen az univerzumban minden jó korlátlanul rendelkezésünkre áll.)

Ha netán nem karácsonykor olvasod e sorokat, ne bánkódj, hiszen az év bármely időszakában használhatod ezeket az önszeretet-tippeket.

Ha van kedved, oszd meg velünk tapasztalataidat a hozzászólások között.

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 


2 hozzászólás: “Boldogítsd magad – hogy boldogíthass másokat – tippek”

  1. monika mondta:

    egyedűl nevelek 2gyermeket a férjem megcsalt és elhagyott 8hónapja albérletbe alkalmi munkával nagyon nehéz egy4éves és 17évessel de mindent megteszek értük de boldog ezek után nem tudok lenni mert a valóságom nagyon keserű szeretném ha másképp lenne de nincs igy


  2. Tormási Kati mondta:

    Kedves Mónika!
    Tényleg nagyon nehéz körülményeket vonzottál magad köré. A változás kulcsa benned rejlik: ha mindig afelé fordítod a tekintetedet, arra figyelsz, gondolsz, arról beszélsz, ami jobb érzéssel tölt el, akkor kis családodban jó hangulatot tudsz fenntartani a nehéz körülmények ellenére is. Mert ugye nem akarod, hogy egy megkeseredett anyával éljenek, öröm nélkül? Tanulj meg békét teremteni magadban a külső körülményektől függetlenül, illetve bármilyen körülmények között is megtalálni a magad kisebb-nagyobb örülnivalóit. És meglásd, a jó hangulattal, reményteliséggel kedvezőbb körülményeket vonzol majd magad köré! (Hogy példát is mondjak: egy keserűséget árasztó embert kevésbé szívesen alkalmaznak …)Szólj hozzá!


Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések