“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

Örökké fejlődő lény vagy (mindenki az). Fejlődésed mozgatórugói állandóan képződő vágyaid. Vágyaidat pedig az ellentétekkel teli földi környezet ébreszti …

Teremteni jöttél ide, mégpedig leginkább magadat hatékony teremtővé teremteni :) . Tudtad, hogy itt olyan impulzusok, olyan ellentmondásos hatások fognak érni, amik vágyaidnak erős érzelmi töltést fognak adni – és éppen ezek az erős érzelmek fogják ellátni üzemanyaggal teremtésed motorját. Csak az a kérdés, hogy az erős érzelmeid által mozgásba lendített hatalmas teremtő energiák a vágyadat vagy annak hiányát teremtik-e meg: ez pedig attól függ, hogy gondolataiddal merre kormányozod őket. Erre vágysz a legjobban: gondolataid és érzelmeid kézbentartásával fejleszteni teremtő technikádat … hogy uralni tudd tapasztalataidat … hogy folyamatosan újabb és újabb örömforrásokat fedezz fel, próbálj ki … hogy szabadon megélhesd egyedi, megismételhetetlen önmagadat … (a segítségemet kínálom mindehhez ezen a honlapon).

Szóval akárhogy is nézzük, ne csodálkozz, hogy ha elérsz valamit, amire nagyon vágysz, egy idő után megint újabb vágyaid támadnak azzal a témával kapcsolatban. Mindig egyre többre és többre, vagy új minőségek megtapasztalására vágysz. Ez természetes. Legyél tisztában vele, hogy mindig úton vagy és soha nem leszel befejezett. Ellenben ha beletörődsz abba, „ami van” és nem engeded vágyaidat szárnyalni (és megvalósulásukat beengedni az életedbe), akkor előbb-utóbb egy önmaga által bebörtönzött, megkeseredett ember leszel … :(

Ha tehát szemügyre veszed az életedet, azt látod, hogy nem minden igényedet kielégítő az alakod, az egészséged, a fizetésed, a lakásod, a munkád vagy egyik-másik emberi kapcsolatod … hiszen a vágyaid mindig előtte járnak a már-megvalósultnak.

Ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos mozzanatra szeretném felhívni a figyelmedet: miközben ébren tartod és pozitív érzelmekkel táplálod az egyes vágyaidat, hozzáállásod a jelenhez is maradjon pozitív! Ha ugyanis nem tudsz örülni, hálásnak lenni azért, „ami van” – sajnos hajlamos lesz még az is kicsúszni a kezed közül …

Elképzelheted a saját és körülményeid fejlődését egy végtelenbe futó lépcsősorral. Most ott állsz, ahol állsz … Ha nem élvezed mindazt, amit ez a jelen lépcsőfok nyújtani tud, azaz nem tartod rezgésedet az ennek a lépcsőfoknak megfelelő szinten, akkor arra a kevesebbet nyújtó, alacsonyabb lépcsőfokra fogsz visszacsúszni, ami a kevésbé pozitív rezgésednek megfelel – ami nemcsak a jelen, de az általad vágyott jövőbeli, magasabb lépcsőfoktól is távolabb van!

Szóval a „képlet” :) : miközben előre örülsz, hálás vagy azért, ami lesz (amire vágysz), ugyanakkor örülj, légy hálás azért, ami már van!

No, akkor ültessük ezt gyorsan (amíg el nem felejtődik! :) ) picit a gyakorlatba:

- válaszd ki egy vágyadat (legjobb, ha azt választod, ami a leginkább a szíved csücske, mert itt vagy hajlamos leginkább elégedetlenkedni a jelennel – hisz éppen ezért ez a leghőbb vágyad, nem? :) ) – tested? anyagiak? otthonod? hivatásod? párkapcsolatod? más kapcsolatod?

- és most keress olyan pontokat a jelenedben életednek ezen a területén, amelyeket értékelni tudsz, minél többet!

Néhány gondolat támpontnak:

- belegondolhatsz, hogy lehetne sokkal rosszabb is a helyzet – mi mindenben lehetne rosszabb? – és máris lehet örülni annak, amiben jobb;

- kereshetsz olyan tapasztalatokat, jobb pillanatokat, amelyek elszórtan ugyan, de az átlagosnál több örömmel fűszerezik jelen helyzetedet – lehetsz ezekért külön-külön is hálás, de együtt is, hogy egyáltalán vannak ilyenek;

- belegondolhatsz és örülhetsz annak, hogy teremtő erőd bizonyítéka, hogy ott vagy, ahol vagy (még akkor is így van ez, ha nem tudatosan teremtetted meg jelen helyzetedet) – ráadásul ebből hitet, biztatást is nyerhetsz vágyaid jövőbeli megvalósulására nézve.

Te találsz más támpontot, segítő gondolatot is a jelenért való hálához?
Oszd meg velem és a többi olvasóval egy hozzászólásban!

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 


4 hozzászólás: “Miért fontos a hála a jelenért?”

 1. Palcsek Andrea mondta:

  Nagyon HÁLÁS szép jó napot mindenkinek!

  Bátyám természetfotós, CSODASZÉP képei inspirálnak, motiválnak az örömre, hálára.
  Honlapján (http://www.palcsekistvan.hu) láthatod a csodát, ami minket körbevesz.
  Különösen az a fotója fogott meg, amikor az esőcseppekben visszatükröződik egy kamilla-virág képe! Nekem CSODASZÉP, BRILIÁNS.

  Várom nagy nagy HITTEL, HÁLÁVAL, ÖRÖMMEL, amit rendeltem az UNIVERZUM-tól!
  KÖSZÖNÖM ! Andrea!

  Minden jót, a lehető legjobbakat mindenkinek!


 2. Palcsek Andrea mondta:

  Segítő gondolat a jelenért való H-Á-L-Á-hoz, ahhoz, hogy a M-O-S-T jelenlévő pillanatokat ténylegesen érezzük át!
  A Hála szó maga egy pozitív, jó érzéssel telít. És ez a lényeg … Ha kimondjuk a Hála szót mindennap reggel, akkor már egy jó érzéssel nyitjuk a napunkat.
  Váljon mindennap a legelső gondolatunkká a Hála. És így EGYRE TÖBB HÁLÁ-t kezdünk életünkbe vonzani. (csak hagyjuk és fogadjuk el)
  Hálásan köszönöm!


 3. Tormási Kati mondta:

  Kedves Andrea!
  Nemcsak Neked briliánsak bátyád képei, engem is lenyűgöztek! Valóban elfogja az embert az áhítat a láttukra!
  Kívánom, hogy nagy-nagy hited, hálád, örömöd szép gyümölcsöt teremjen!
  Kati


 4. Gyulus mondta:

  Szia Andi!
  Első hozzászólásodat olvasva azt mondta egy belső hang bennem, h “Na, ez itt a reklám helye.” De aztán Kati szerint is jók a képek hát megnéztem. És HŰHA! :) Varázslatosak! :) (Persze látom, h 5 évvel ezelőtt írtad, és valszeg ezt már nem olvasod, de ha új ember jön, annak talán így kedvet csinálok.)Szólj hozzá!


Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések