“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

Meditálni jó. Akár a könnyedebb, ún. imaginációs fajtájáról van szó (amikor valami kellemes helyre, állapotba képzeljük magunkat), akár a mélyebb, gondolatainkat magunk mögött hagyó fajtájáról, csodálatos testi-lelki felüdülést, stresszmentesítést jelent, annyira érzi az ember, hogy magasabb rezgésszintre, egy kiegyensúlyozottabb érzelmi állapotba kerül.

Paradoxon, hogy sokszor éppen stresszes, rohanó hétköznapjainkra hivatkozva nem szánunk időt erre a kiváló – és olcsó :) – stresszmentesítésre …

Találtam valamit, amivel külön időráfordítás nélkül is élvezheted ezeket az áldásos hatásokat: http://www.jogameditacio.hu/tanulmany/buszos.php

Ezzel persze többnyire nem tudunk elérni akkora rezgésszintemelkedést, hiszen legalább valahol a tudatunk mélyén csak készenlétben kell állnunk bármilyen váratlan helyzetre – de azért melegen ajánlom, sőt kreatívan alkalmazhatod nemcsak utazáskor, hanem más helyzetekben is az életedben, mondjuk egy hosszabb sorbanállás közben (nem muszáj ám ilyenkor becsukni a szemed :) , elég, ha valahova magad elé nézel egy pontra).

Amit még most hirtelen szeretnék a meditációról elmondani neked, az otthoniról is meg erről a bármikor előkaphatóról is: ha azonnal érezni akarod a jótékony hatásait, elengedhetetlen, hogy egy testi ellazulással kezdd, és csak azután térj át gondolataid irányítására vagy magad mögött hagyására.

Persze tulajdonképpen a testi ellazulás elérése is a gondolataidnak a mindennapi dolgokról való elvonását jelenti, hiszen a testi állapotod irányítására figyelsz – tehát ha csupán ennyire futja, az is kellemes változást fog eredményezni, csupán ennyi is megéri!

Lehet a lábfejtől felfelé indulva végighaladni a test izomcsoportjain és ellazítani őket, de lehet fordítva is, a fejtől kezdeni. Ami engem illet, nekem ez utóbbi a kedvesebb, mert ahogy ellazítom az arcizmaimat, különösen a szemem körüli izmokat, az érezhető hatással van az egész testemre, az is rögtön egy ellazultabb állapotba kerül.

Akik szeretik Hofit, azoknak itt egy kis lélekemelő is, ami ehhez a témához passzol: „Lazítani, próbálj meg lazítani …” (ha dúdolgatod, meglátod, az már önmagában is ellazítja tested-lelked :) ).  Klikkelj ide, ha meghallgatnád.

És hogy mi a köze a meditációnak a vonzás törvényéhez?

A meditáció az egyik legkitűnőbb eszköz arra, hogy a rezgésszintünket megemeljük. És mivel a hasonló a hasonlót vonzza, minél magasabb a rezgésszintünk, azaz minél kellemesebb, békésebb érzelmi állapotban vagyunk, annál kellemesebb körülmények rendeződnek körénk.

Na nem rögtön, hanem bizonyos késleltetéssel … s ez jó is meg rossz is. Jó, mert pl. ha elönt a félelem valami eshetőség miatt, akkor nem ölt testet azonnal félelmünk tárgya. És „rossz”, mert nem találjuk magunkat a vágyott körülmények között azonnal, amint felépítettük magunkban a hitet, reményt, örömöt, hálát miatta – ezekben az érzelmekben meg kell maradnunk akkor is, ha a körülmények nem adnak tápot rá, és ez bizony emberpróbáló tud lenni. Itt tud segíteni a meditáció, ami elvonja a figyelmünket az aktuális körülményekről és erőteljesen magasabbra löki a tudatszintünket.

Te szoktál valahogyan meditálni?

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 


5 hozzászólás: “Meditáció úton-útfélen”

 1. Terjéki Nóra mondta:

  Nagyon jó, köszönöm szépen!

  Szoktam meditálni, de a rendszerességen van még mit javítanom. Mert az fontos… :)

  Ugyanakkor napról-napra egyre több örömömet lelem benne. És ezáltal másban is.

  “Élni egy csoda.” A meditáció – és ez a gyakorlat is – segít abban, hogy ennek a mondatnak az igazságát egyre sűrűbben megéljük…

  Puszi!

  Nóri


 2. Nágel Istvánné mondta:

  Sziasztok! Én rendszeresen meditálok a sahaja jógát alkalmazom és ajánlom mindenkinek.Hatására még jobb,és jobban leszel. Alapítója Sri Mataji aki az idén hunyt el a világon mindenhol tanitotta módszerét. Tanítványai a jógik ennek szellemében oktatnak.Minden kurzus ingyenes és elérhető a világhálón.A buszos meditáció is innen származik.”Csak könnyedén” Írná a kolostorőre.Próbáljátok ki.Jó meditálást és szépnapot kívánok! Icu


 3. gabi padar mondta:

  Szeretnek megtanulni meditalni. Kezdoknek melyik fajta jo. szep napot. Gabi


 4. Tormási Kati mondta:

  Kedves gabi!
  Úgy gondoltam, hosszabban válaszolnék neked. Ezért, és mert úgy gondolom, másokat is érdekelhet a téma, blogbejegyzést írtam válaszul:
  http://www.bosegmindenteren.hu/2011/08/mi-az-a-meditacio-es-hogyan-kezdj-hozza/(Klikkelj rá!)
  Remélem, segíti a tisztánlátásodat.


 5. Nágel Istvánné mondta:

  Kedves Gábor!
  A keresőbe írd be “Zenés meditáció otthonra,kundalini” itt mindent megtalálsz, feliratkozhatsz az ingyenes 21 leckére. A meditáció nem jár megterhelő gyakorlatokkal,megismered a csakrákat,szerepüket, tisztításukat kellemes zene mellett. Itt találod a kolostorőre blogját is,akitől nagyon sok bölcsességet tanulhatsz.Ha van kérdésed szivesen válaszolok rá.
  “Csak könnyedén”
  IcuSzólj hozzá!


Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések