“Bőség Minden Téren hírlevél”

Hírlevelemben értesítelek legújabb blogbejegyzéseimről, programjaimról, akcióimról!

Feliratkozásod esetén ajándékba kapod az „Azonnal jó hangulatot magamnak!” című e-könyvemet.

Klikkelj ide a feliratkozáshoz!

Az ajándék e-könyvemről

Szerintem a könyved zseniális. Nekem személy szerint az ötlettár nagyon sokat segített, hihetetlenül gazdagított. Gratulálok hozzá.
Nagypál Györgyné

Nagyszerű és nagyon tartalmas anyagot állítottál össze.
Nagyon-nagyon klassz a téma is, hisz mindenki vágyik egy kis jó érzésre, és a hozzáállásod is: érződik rajta, hogy szívesen segítesz.
Lorkné Szinicska Gyöngyi

Ennyi élvezet felsorolva egy helyen – csupán olvasni is feldobó!
Rengeteg élményt hozott felszínre bennem. Nem is tudtam, hogy ennyi kincsem van!

Klikkelj ide, hogy Te is megkapd!

Eckhart Tolle idézet

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe.

A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan.

Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény.

A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg.

Meditáció otthonra

A 2012. november 1-i programon elhangzott meditációt most ingyen elérhetővé teszem:

„Béketeremtés szívemben halottammal kapcsolatban” (jobb klikk és mentés)

Médiumi ékszerek és festmények

Ajándékozd meg önmagadat vagy szeretteidet pozitív kisugárzású, a spirituális fejlődést támogató ékszerrel, festménnyel!

Vagy csupán csak gyönyörködj a róluk készült képeket nézegetve!

Irány a webshop!

Tápláló forrásaim

Hosszú évek óta olvasója és tisztelője vagyok Wolf Gábornak, a magyar kisvállalati marketing „gurujának”, sokat tanultam tőle magam is.

Hírlevelében minap azt boncolgatja, hogy a marketingnek a vevőről kell szólnia. Ide másolom addig a pontig, amíg az én mondanivalómat is megvilágítja.

“Hogyan legyek érdekes?”

Hány éves voltál, amikor ezt a kérdést először feltetted magadnak?

Talán egy randin ültél? Feszengve, a kínos csöndben, miközben a fejedben ez a saját magadnak kiadott parancs ordított: “mondjál már valami érdekeset!”

Vagy egy főnököddel vacsoráztál, és közben azon gyötrődtél, hogy miről beszélj, hogy érdekes legyél?

Vagy egy házibulin egy társaságban, az asztal körül irigykedve nézted, hogy mások milyen könnyedséggel ragadják magukhoz a beszélgetést és szórakoztatják a többieket? Talán utáltad is őket egy kicsit emiatt … és közben arra gondoltál: a lelkedet is eladnád, hogy ilyen karizmatikus, ilyen érdekes lehess …

Ez a gond az én fiatalkoromat is beárnyékolta, és próbálkoztam mindennel: gyűjtöttem a vicceket, a jó sztorikat, az érdekes beszédtémákat. KICSIT javult is az, hogy mások milyen társaságnak tartottak engem, de az áttörés receptjét csak a 30-as éveimben olvastam.

Joe Sugarman, a modern direkt marketing egyik atyja meséli az egyik könyvében, hogy egyszer egy üzleti útján a szállodában lement a bárba meginni egy sört, és rajta kívül egyedül egy másik üzletember volt ott, egy értékesítő.

Bemutatkoztak, majd Joe – igazi érdeklődő ember révén – elkezdte kikérdezni a másik férfit. Hogy szerez ügyfelet? Mi a legjobb eladási titka? Hogyan kezeli a kifogásokat? Hogyan veszi rá a vevőit, hogy ajánlják?

Az egész beszélgetés nem szólt másról, mint kérdésekről. És a végén, amikor elköszöntek egymástól, ez az értékesítő azt mondta: “Joe, tudja én sokat utazom, sok emberrel találkozom, de ilyen jót életemben nem beszélgettem. MAGA A VILÁG LEGÉRDEKESEBB EMBERE!”

Heuréka!

A módszert utána azonnal leteszteltem egy barátom esküvőjén, ahol egy csomó ismeretlen ember volt. Korábban egy ilyen helyzetben rémesen feszengtem volna!

De az új tippel felszerelkezve learattam a babérokat: rengeteg emberrel beszélgettem, és CSAK kérdeztem! Hogy oldod meg az életednek ezt a problémáját? Amiben jó vagy, mitől vagy jó? Milyen dilemmákkal állít szembe az élet? Alapvetően arról kérdeztem ki őket, hogy miben jók és abban mitől jók?

És … imádták! Többen is azt mondták: rég beszélgettek ilyen jót. Hát sosem voltam annyira feldobva, mint azután!

Máig azt tanítom a gyerekeimnek: nem az az érdekes ember, aki érdekeseket tud mondani, hanem aki érdekeseket tud kérdezni.

Ergo: nem az a karizmatikus ember, aki fantasztikus kalandokról, élményekről, izgalmas és egyedi filozófiákról tud beszélni. Az a karizmatikus ember, aki másokat beszéltetni tud.

Ha tehát karizmatikus ember akarsz lenni … ha izgalmas beszélgetőpartner akarsz lenni … akkor kérdezz! És ha találsz területet, amiben a másik fél jó, akkor kérdezd ki a sikere titkairól, és így nem csak Te leszel a világ legérdesebb embere – de egy csomó klassz dolgot meg is tanulsz.

Gábor azzal folytatja, hogy a marketing akkor jó, ha a vevőről szól, arról, hogy a termék az ő életét hogyan gazdagítja … de számunkra most nem ez a lényeg.

HANEM: beszélgetéseidben fókuszálj a másik sikereire, arra, ami jó az életében, ettől ő is arra fog fókuszálni – és emiatt mindkettőtök életébe több siker jön a vonzás törvénye révén. Ráadásul a beszélgetés ideje alatt (de remélhetőleg ez későbbre is kihat) mindketten remekül fogjátok érezni magatokat, mert pozitív dolgokról, lelkesen beszélgettek.

SZÓVAL ne a problémáiról beszéltesd az embereket!!! Annak csak akkor van létjogosultsága, ha a megoldásokon töritek a fejeteket – a sopánkodás csak súlyosbítja a problémáját a negatív fókusz miatt.

És ez fordítva is igaz! Te se a problémáidról beszélj az emberekkel! Ennek csak akkor van létjogosultsága, ha a megoldásokon töritek a fejeteket – a sopánkodás csak súlyosbítja a problémádat a negatívra való fókuszálás, s ezáltal a negatív rezgések megerősítése miatt.

Hadd ne ragozzam tovább ezt a hosszúra nyúlt blogbejegyzést. Ha szétnézel ezen az oldalon, vagy ismerős vagy a vonzás törvényének témájában, ha tudod, hogy csupán a pozitív rezgések önmagadban való fenntartásával fognak pozitív változások történni az életedben, úgyis érted. :)

 

FacebookGoogle+TwitterPinterestMySpaceEmailGoogle GmailYahoo Mail
 


1 hozzászólás: “Hogyan beszélgess pozitívan?”

  1. Hende Ildikó mondta:

    Szia! Teljesen egyetértek a fentiekkel! Én is nagyon nehéz élethelyzetben vagyok, mégis csak a megoldásra koncentrálok, nem a legrosszabbra gondolok! Szia
    Minden jót!Szólj hozzá!


Mire jó ez az oldal neked?

Én, ha el is tudok időnként kalandozni élvezettel a filozofálgatás területére, alapvetően gyakorlatias típus vagyok.

Ezért aztán ezen a weboldalon főként praktikus tanácsokat fogsz találni arról, hogy
hogyan használd a vonzás törvényét ahhoz, hogy testestől-lelkestől jól érezd magad a bőrödben.

Szeretettel: Tormási Kati

Blogbejegyzések